Matcha latte: preverjeno dober recept

Gospodinjstvo HRANA social jesen 2018 web matcha latte

Ljubitelji kave in zelenih čajev pozor, matcha latte bo postala vaša nova najljubša pijača! Topel napitek zelene barve je odlično nadomestilo za jutranjo kavo. Spodbuja koncentracijo, izostri čute in te z dobrim okusom popelje na plantaže zelenega čaja.

SESTAVINE:

  • pol skodelice tople vode
  • pol skodelice toplega rastlinskega mleka (priporočamo mandljevo)
  • pljunek kokosovega mleka (lahko izpustiš)
  • 1 čajna žlička agavinega, kokosovega ali javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička kokosovega olja
  • 1 čajna žlička matcha čaja v prahu

Matcha prah dobiš v vseh dobro založenih trgovinah, priporočamo, da izbereš ekološko. Navadno se za pripravo matche in mešanje sestavin uporablja bambusova metlica. Ker je vsi nimamo doma, je čisto ok, če sestavine zmešaš v blenderju.

POSTOPEK:

Toplo mleko in vodo lahko pogreješ kar v eni posodi. Če ti je pol skodelice rastlinskega mleka preveč, jo v celoti nadomesti z vodo in dodaj le pljunk kokosovega mleka. Fino je, če kokosovo olje razstopiš kar v toplem mleku. 

Nato vse sestavine zmešaš v blenderju in napitek preliješ v svojo najljubšo skodelico. 

Namig: za bolj hranljivo matcha latte si ob jutrih v mešanico dodaj tudi žlico proteinov. 

Poišči uporabne nasvete in recepte tudi na Instagramu.

Prikaži več fotografij

Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravah, s katerimi dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj.