Zlato mleko ali kurkuma latte

Gospodinjstvo HRANA social jesen 2018 web Zlato mleko

Topli veganski napitki so osvojili srca in domove. Kurkumino mleko si pripravi tekom dneva ali zvečer pred spanjem. Lahko si kupiš že vnaprej pripravljeno ekološko mešanico začimb za zlato mleko, ki jo dobiš v vseh bolje založenih trgovinah. Druga možnost je, da jih v mleko dodaš sama, vsako posebej. 

SESTAVINE ZA DVE SKODELICI:

  • pol litra rastlinskega mleka (priporočamo mandljevo ali riževo)
  • sladilo po okusu: priporočamo javorjev sirup 
  • začimbe: žlička mlete kurkume, pol žličke mletega cimeta, ščep kadramoma, ščep črnega popra, pol žličke ingverja v prahu (ali majhen kos naribanega svežega)
  • pol žličke kokosovega olja
  • vanilijeva esenca

POSTOPEK: 

Enostavno zakuhaj vse sestavine v pogreto mleko, počakaj da zavre in mešaj nekaj minut. Z metlico ali paličnim mešalnikom lahko mleko tudi speniš. Postrezi v svoji najljubši skodelici. 

Poišči uporabne nasvete in recepte tudi na Instagramu.

Prikaži več fotografij

Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravah, s katerimi dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj.