Čas je za organizacijo garderobne omare

Gospodinjstvo blog social 2020 foto oblacila

Ko pridejo visoke stopinje in topli sončni žarki, je to za tiste z manjšimi garderobnimi omarami klic k preurejanju poletnih in pomladnih oblačil izpod postelj in vrhov omar. Kdor trdi, da to ni težko delo, se moti ...  Z našo pomočjo si ga lahko olajšaš! Sledi spodnjim korakom, če si želiš nasmeška vsakokrat, ko odpreš vrata svoje garderobne omare.

1. Sprazni garderobno omaro in vse kose preloži na posteljo.

2. Očisti jo.

Izogni se umetnim čistilom, ki so lahko nevarna za tvojo kožo. Naravno čistilo za lesene površine lahko narediš kar sama in to s sestavinami iz domače shrambe. Uporabi mešanico vode, kisa in majhne količine olivnega olja, ki bo poskrbelo za tisti privlačen sijaj.

3. Obdrži, podari, odvrzi

Obrni se proti tistem ogromnemu kupu oblačil, ki te čaka na postelji in prični z ustvarjanjem treh kupčkov. To je tisti ključen trenutek, ko te lahko doleti huda frustracija ali neprecenljivo olajšanje, zato ostani pogumna. Bodi iskrena in si za tiste kose, za katere ostajaš v dilemi, odgovori na naslednja vprašanja:

  • Si kos nosila v zadnjem letu?
  • Ti je sploh všeč?
  • Ti je prav?
  • Se v njem počutiš udobno in samozavestno?
  • Bi kupila kos, če bi ga danes zagledala v trgovini?

Če na enega izmed zgornjih vprašanj odgovoriš z »NE«, ta kos zagotovo ne sodi v tvojo omaro. Če si res v dvomih (ampak res v dvomih, ne izkoriščaj tega nasveta J ), lahko kos postaviš na kupček »mogoče«. Če boš na omenjeni »mogoče« kupček po parih mesecih pozabila, veš, kam z njim.

4. Organiziraj omaro

Zdaj pa zabavni del. Svoje obleke kategoriziraj.

  • Občutljive, najljubše in kose iz trdnejših tkanin obesi na obešalnike. Če le imaš možnost, poskusi uporabiti vse enake obešalnike, tvoja omara bo tako veliko privlačnejša.
  • Debelejše kose (npr. »hoodie« in jeans) zloži. Ne mešaj hruške z jabolki. Jeans naj bo en kupček, debelejše majice pa drugi.

Zdaj oblačila zloži v omaro in pri tem upoštevaj barvno lestvico. Na tej točki bi se že morala malce navduševati nad tvojo super urejeno in butično omaro.

  • Na postelji so ti ostale še majice, pižame in telovadna oblačila. Ti kosi se najbolje »počutijo« v predalih. Po res ugodnih cenah si lahko kupiš organizatorje predalnikov ali si jih ustvariš kar sama iz kartona. Kose zvij v zvitek (kot palačinko) in jih postavi v ustrezne prostorčke. Tako boš zanje porabila najmanj prostora.

5. Personaliziraj omaro

Če te do potankosti urejena garderobna omara vsako jutro navdihuje, se lahko še malce poigraš. Ljubiteljice nakita lahko svoj nakit organizirate na notranji strani vrat omare, če pa ti je ostalo še nekaj praznih polic lahko nanje postaviš svoje najljubše torbice na način, da se bodo ujemale s tvojo barvno lestvico oblačil.

Poišči uporabne nasvete in recepte tudi na Instagramu.

Prikaži več fotografij

Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravah, s katerimi dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj.