Spodnje pomake po pripravi postrežemo v lični posodici. Serviramo s kruhom ali suhimi palčkami. Humus lahko pomakamo tudi s svežo, na palčke narezano zelenjavo.
Okusne veganske pomake
Baba ghanoush
SESTAVINE:
- 2 jajčevca
- 2 stroka česna
- sok pol limone
- 1 velika polna žlica tahinija
- ščep soli in bel poper
POSTOPEK:
Jajčevce očistimo in jih podolgem prerežemo na pol. Eno uro jih pečemo v segreti pečici, sredica naj bo obrnjena navzdol. Uporabi peki papirj ali namaži pekač z olivnim oljem. Z žlico izdolbemo meso, lupine pa zavržemo. Vse sestavine (sredico jajčevcev, česen, limonin sok, poper, sol in tahini damo v multipraktik in zmeljemo v gladko maso, pire).
Humus
SESTAVINE:
- skodelica kuhane čičerika
- velika žlica tahinija
- 2 žlici soka limone
- sol in poper
- nekaj žlic voda od kuhanja čičerike ali iz kupljenega kozarčka *
- žliva olivnega olja
POSTOPEK:
V multipraktik stresemo čičeriko, tahini, olivno olje, sol in poper ter sok limone. Dobro zmiksamo. Da bo pomaka res gladka, po žlicah dodajaj ostanek tekočine *. Enostavno, a tako zelo dobro!
Uredništvo obožuje vse vrste kuhinj in spoštuje raznolike načine prehranjevanja. Na portalu Gospodinjstvo.si te zato čakajo tako veganski kot mesni recepti in vse vmes. Vsekakor pa spodbujamo, da je nakup sestavin in izdelkov ekološkega ter lokalnega porekla.