Zakaj ima skoraj vsaka italijanska in celo slovenska restavracija na meniju mesno lazanjo? Ker jo obožujemo vsi. Ko se med dolgim kuhanjem in pečenjem združijo okusi, te vsak ugriz v lazanjo popelje do sosedov čez mejo. V mislih začutiš pravo italijansko vzdušje. Lazanja se na mizo navadno postavi, ko se zbere večja druščina. Ko se za njo usede nagajivi otrok z mamo, zelo primerna pa tudi za romantičen zmenek v dvoje. Zakaj jo obožuje naše uredništvo? Ker kljub navidezno dolgi pripravi pravzaprav sploh ni zahtevna za kuho! Vedno jo naredimo v večjih količinah, ena runda lazanje zagotovo sede v zamrzovalnik.
Če torej ne veš, kaj bi se kuhalo in peklo za kosilo ta vikend, naredi lazanjo. Dvojno porcijo! S tem ne bo nič več dela, pa še »rešiš« si kosilo za kdaj drugič. Lističi lazanje naj bi bili sicer ena najstarejših vrst testenin.
Predstavljamo ti ultimativen preverjen recept za mesno lazanjo, zagotovo ti bo uspela. Kot vedno priporočamo, da so sestavine za recept skrbno izbrane: ekološke oz. preverjenega izvora, če se da, za piko na i celo lokalne. Razmišljajmo in delujmo trajnostno.